IMATRANYTT

December 2017

Styrelsen önskar eder alla en God Jul och ett Gott Nytt År!

Som vanligt gäller det att vara försiktig med de levande ljusen så här i juletid!

Lediga garage finns!

Våra garage är nu renoverade och klara! För dig som vill slippa både böter, inbrott, trafikskador samt isiga vindrutor är det bara att springa till HSB-kontoret och skriva upp dig på en garageplats!

Garagen innehåller låsta burar vilket minimerar risken för inbrott och skadegörelse på din bil. Det finns ett garage till varje gård så du behöver inte gå ut för att komma till din bil på morgonkvisten!

När det gäller parkering på våra gårdar så är det förbjudet och kommer att innebära böter. Detta kommer att skötas av Securitas Park. Ser du någon som parkerat på gården så tveka inte att ringa Sercuritas på 08-657 77 75.

För er som tycker det är osmidigt med inpassering till garaget finns möjlighet att köpa fjärrkontroll till garagedörren för 400kr.

Vad gäller vid renovering?

Här kommer lite info om vad som gäller för dig som vill renovera i din lägenhet.

Du som lägenhetsinnehavare har rätt att renovera ytskikten i din lägenhet efter din egen smak. Vissa saker behöver du dock be om lov innan du gör:

Mer information hittar du på vår hemsida i broschyren Renovering, du hittar den under Boendeinfo/Att bo i bostadsrätt.

Inbrott i området

Förra året hade vi väldigt många inbrott i vårat närom- råde under vintermånaderna, trots utökad bevakning så förekommer det fortfarande inbrott och inbrottsförsök i vår förening. Tänk på att vara uppmärksam på alla obekanta som rör sig i området. Skulle du se något som verkar skumt så ring Securitas genast. Skulle det vara ett pågående inbrott så ring genast polisen på 112.

Ett bra sätt att öka tryggheten är att skaffa en säker- hetsdörr till lägenheten. BRF Imatra har avtal med Proloc för installation av säkerhetsdörr för 13500kr. Se brfimatra.se för mer info.

Info från fastighetsskötaren

Vår fastighetsskötare Nikos är nu tillbaka från föräldraledighet. Jafar som skött våra fastigheter under tiden är också kvar.

Telefon 07:00-08:00 08 - 751 11 12

HSB-kontoret

Finlandsgatan 10 164 74 Kista

Tel: 010-442 10 00

Öppettider:

Felanmälan: 010-442 11 00

Akut Felanmälan: 08-695 00 00

Securitas

Störningsjour: 010-470 55 10 Om grannar stör mm Parkering: 08-657 77 75 Vid felparkeringar på vår mark

Återvinningsstugan

Det finns fortfarande ett behov av volontärer för att hålla återvinningsstugan öppen. Om du vill ställa upp som volontär så är du varmt välkommen att höra av dig till styrelsen eller Lilliane Bennis!

Expeditionstider styrelsen

Styrelsen kommer att hålla öppet följande dagar 1700-1800:

Fler tider kommer senare, håll utkik på föreningens hemsida. brfimatra.se

Försäkringsinformation

Föreningen har en fastighets- försäkring där bostadsrätts- tillägg ingår. Har du frågor om exakt vad som ingår så hör av dig till Folksam företagsförsäkring och uppge att du bor i BRF Imatra. Om du har bostadsrättstillägg på din privata hemförsäkring så kan du säga upp tillägget och spara pengar.

Info om andrahandsuthyrning

Du som vill hyra ut din lä- genhet i andra hand måste ha styrelsens godkännande! Om du vill hyra ut i andra hand så ska du höra av dig till HSB-kontoret så hjälper de dig. Även när en andrahandsuthyrning avslutas skall du meddela HSB. Uthyrningar förnyas ett år i taget så om du vill hyra ut längre tid måste en ny ansökan göras när den gamla gått ut.

Styrelsen för brf Imatra