IMATRANYTT

September 2017

Städdag 2017

Lördagen den 28:e oktober så går årets städdag av stapeln. Passa på att kasta dina grovsopor, möbler och annat stort i den stora containern. Den är öppen kl 10-15 för våra medlemmar och kommer att stå bredvid återvinningsstugan.

Det finns även massor av skräp samlade i trapphus och källargångar, och vi vore tacksamma om medlemmarna skulle vilja hjälpa till att bära detta till containern så sparar vi mycket pengar. Samling kl 10:00 vid återvinningsstugan, dock går det utmärkt att ansluta vid ett senare tillfälle under dagen. Fika för hjältarna kommer att erbjudas vid städdagens slut.

Lediga garage finns

Våra garage är nu renoverade och klara! Styrelsen vill meddela alla medlemmar att det nu finns lediga garageplatser i våra nyrenoverade garage. Garagen innehåller låsta burar vilket minimerar risken för inbrott och skadegörelse på din bil. Det finns ett garage under varje gård. Vill du hyra plats så vänd dig till HSB-kontoret på Finlandsgatan 10.

Medlemmar Icke medlemmar Garageplats med bur 650 kr/mån 813 kr/mån Garageplats utan bur 520 kr/mån 650 kr/mån MC-plats med bur 179 kr/mån 224 kr/mån

(Icke medlemmar betalar 25% moms)

Taggläsare är installerade i samtliga garage och därför kommer de gamla garagenycklarna tas ur bruk 31 oktober. Efter detta datum kommer endast taggar fungera.

Fjärrkontroll till garage

För enkel passage till garage finns möjlighet att köpa så kallade radiotaggar till garageporten. Dessa fungerar som en ärrkontroll vilket innebär att det blir betydligt enklare att passera in och ut ur garaget. Kostnaden för denna är 400kr och hanteras av styrelsen.

Håll rent i garagen

Tänk på att inte skräpa ner i våra fina nya garage. Det finns redan en del skräp både i och utanför burar i garagen. Tänk på att detta påverkar brandsäkerheten för oss alla. Det är endast tillåtet att ha en uppsättning däck och en cykel utöver bilen/MCn i buren. Se uppsatta regler i garagen!

Anmäl störningar

Vi har haft mycket problem med störningar, mestadels i samband med otillåten andrahandsuthyrning. Skulle du drabbas så bör du höra av dig till securitas-jouren: 010-470 55 10.

Det är bra om du också rapporterar till vår förvaltare: johanna.larsson@hsb.se

Info om andrahandsuthyrning

Föreningens styrelse tillsammans med vår förvaltare HSB arbetar kontinuerligt med att se till så att all andrahandsuthyrning sker med tillstånd. Vi har funnit flera fall av otillåten uthyrning som nu har korrigerats.

Du som vill hyra ut din lägenhet i andra hand måste ha styrelsens godkännande. För att skriva en ansökan, hör av dig till HSB-kontoret så hjälper de dig. Även när en andrahandsuthyrning avslutas skall du meddela HSB.

Uthyrningar förnyas ett år i taget, om du önskar förlänga måste en ny ansökan göras i god tid innan den gamla gått ut.

Info från fastighetsskötaren

Vår fastighetsskötare Nikos är nu tillbaka från föräldraledighet. Jafar som skött våra fastigheter under tiden är också kvar.

Telefon 07:00-08:00 08-751 11 12

HSB-kontoret

Finlandsgatan 10 164 74 Kista

Tel: 010-442 10 00

Öppettider:

Måndag och Onsdag 8-12 Tisdag och Torsdag 13-18 Fredag stängt

Felanmälan 010-442 11 00 Akut Felanmälan 08-695 00 00

Återvinningsstugan

Det finns ett ständigt behov av volontärer för att hålla återvinningsstugan öppen. Om du vill ställa upp som volontär så är du varmt välkommen att höra av dig till styrelsen.

Tvättstugorna

Tänk på att hålla tiden så att inte din tvätt blir inlåst.

Glöm inte att städa efter er.

Expeditionstider styrelsen

Styrelsen kommer att hålla öppet följande dagar kl 17-18:

10/10, 17/10 (kl 18-20), 24/10, 7/11, 21/11, 5/12

Fler tider kommer senare, håll utkik på föreningens hemsida brfimatra.se

Borttappad tagg

Om du tappar bort en elektronisk nyckel, ”tagg”, så är det jätteviktigt att du meddelar styrelsen på info@brfimatra.se så kan den spärras i systemet. Ta med lägenhetsnummer (vita skylten på din dörr) och siffran på den tagg som är borta. Kostnadsfritt såklart.

Du kan hämta ny tagg vid styrelsens expeditionstid. Ny tagg kostar 150 kr, kommer på nästa faktura från HSB.