IMATRANYTT

September 2015

Städdag 2015

Lördagen den 24 oktober kommer årets städdag gå av stapeln. Upplägget kommer vara detsamma som tidigare år. Det kommer att finnas en container som man kan slänga grovsopor i. Vi träffas kl 10.00 vid återvinningsstugan och städningen beräknas pågå till kl 15.00.

Återvinningsstugan

Vi kommer att behöva nya volontärer för att hålla återvinningsstugan öppen! Föreningen tackar de avgående volontärerna för en fin insats. Om du vill ställa upp som volontär så är du varmt välkommen att höra av dig till styrelsen!

Nödöppning av garageport

Securitasjouren har möjligheten att öppna garageporten om den automatiska öppningen skulle sluta fungera. Informationsskyltar kommer att sättas upp på portarna.

Extra föreningsstämma

I april gick årets stämma av stapeln där ca 10% av föreningens medlemmar medverkade. Stämman är föreningens högsta beslutande organ där du som medlem har möjlighet att påverka beslut i viktiga frågor. På stämman röstades det för införandet av nya stadgar. För att införa nya stadgar så måste det röstas igenom på två stämmor i rad. Därför kommer en extrastämma att hållas i höst. Datumet för extrastämman är onsdagen den 14e oktober, stämman börjar kl 18.30 i Akalla kyrka.

Information om portkoder

Under sommaren har portkoderna avaktiverats. Nu kan endast nycklar och taggar användas för att öppna portarna.

  1. Inom snar framtid kommer varje boende få ett brev där ni uppmanas att lämna kontaktuppgifter till porttelefonen vid porten där ni bor, som ni vill ha med.

  2. Låscylindrar på entredörrar, garageportar och dörren vid garageportarna skall inte bytas ännu. Mer info om byte av dessa cylindrar kommer senare.

  3. Garagedörrarna kan öppnas med radiotaggar, för den som är intresserad kan man hämta ut en sådan. Dessa kommer kosta 400kr.

För er som ännu inte har hämtat ut taggar så finns det möjlighet att göra det i styrelselokalen vid följande tillfällen:

1/10 Torsdag 17:00-18:00

15/10 Torsdag 17:00-18:00

29/10 Torsdag 17:00-18:00

Nedskräpning/Skadegörelse

Detta är tyvärr en återkommande punkt i Imatranytt då det är ett stort problem för föreningen som kostar oss medlemmar mycket pengar och störningar. Ett återkommande problem är att medlemmar lämnar skräp i garage och förrådsgångar. Det förekommer nu även skadegörelse av våra nybyggda tvättstugor. Styrelsen kommer återkommande att informera om detta och hur mycket det kostar oss medlemmar. Förhoppningsvis kan vi på detta sätt få till en bättre attityd mot våra gemensamma utrymmen. Bilderna nedan är från vår förening och illustrerar nedskräpningen och skadegörelsen samt hur mycket det kostar oss medlemmar vid varje tillfälle. Varje år rör det sig om 100 000-tals kronor!