IMATRANYTT

Juni 2014

Inför semesterperioden

Precis som förra året vill vi göra våra medlemmar uppmärksamma på att semestern är den tid då de flesta inbrotten sker. Har Du den gamla ytterdörren kvar (det är de som fått inbrott tidigare) så prata med någon granne Du känner, Ni kanske kan passa varandras lägenheter under semestern.

Tvättstugerenovering

Renoveringen av tvättstugorna Helsingforsgatan 49 och 61 har nu påbörjats. Boende på dessa gårdar har fått separat information.

De nya ”taggarna”

Styrelsen har beslutat att vänta med utdelningen av taggarna till dess att tvättstugorna på Helsingforsgatan 49 och 61 också är klara. Därmed kommer de elektroniska bokningstavlorna Helsing- forsgatan 11 och 33, att aktiveras längre fram.

Nedskräpning i gemensamma lokaler

Tyvärr så fortsätter många medlemmar att slänga/ställa personliga tillhörigheter på olika ställen inom våra fastigheter t.ex. i källarplan, källargångar och i garagen. Värst nedskräpning är det i husen på Helsingforsgatan 11-21 och 23-33. Många av dessa föremål går att slänga i miljöhuset som är öppet onsdagar 18-19 och söndagar 17-18.

Det här är ett problem måste vi lösa på något sätt, det kostar oss föreningsmedlemmar ca 6-10.000 kronor i månaden och är en fullständigt onödig kostnad. Det som inte kan lämnas i miljöstugan är vi skyldiga att själva transportera bort till närmaste återvinningscentral, t.ex. i Rissne, eller se www.stockholm.se/avfall.

Felanmälan

Det är viktigt att göra en anmälan när fel uppstår i lägenheten eller i övriga huset. Fel skall åtgärdas så fort som möjligt för att undvika stora kostnader. HSB felanmälan har tel.nr. 08-785 35 00

Beträffande andrahandsuthyrning

Som bostadsrättsinnehavare har Du ansvaret för Din lägenhet även om den är uthyrd i andra hand. Du har också skyldighet att informera den nya hyresgästen om de ordningsregler som gäller i fastigheten.

Stämmoprotokollet 2014

Protokollet från årsstämman den 28 april 2014 finns nu på brf. Imatras hemsida under ”Ekonomi”. De som inte har tillgång till dator kan lämna en lapp, med namn och adress, i styrelsens brevlåda, Helsingforsgatan 57, så ordnar vi fram ett exemplar.

Grillning på gårdarna

Grillning får endast ske på anvisad plats. Blir vi flera så får vi samsas om utrymmet.

OBS! Städa upp efter måltiden. Kontrollera att ingen mat lämnats kvar på grillen, bordet eller gräsmattan. (Håll råttorna borta). Plocka upp servetter, plastpåsar, matförpackningar m.m. som eventuellt blåst omkring på gården.

Avskrivningar

Vår förening berörs inte av den nya lagen om avskrivningar. Vi har redan ”rak avskrivning”.

Trevlig sommar önskar styrelsen