IMATRANYTT

Oktober 2008

Våra portar.

Portarna fungerar i stort tillfredsställande, men kan av olika skäl haka upp sig av t.ex. sand och grus eller av yttre påverkan. Därför är det viktigt att vid in- och utpassage alltid kontrollera att porten stängs speciellt på kvällar och nätter.

Vi har haft 2 lägenhetsinbrott senaste tiden, där vi misstänker att portarna kan ha manipulerats.

Varning!!!!

Om personer män eller kvinnor ringer på dörren och vill komma in för att intervjua dig om olika villkor eller inspektera saker i din lägenhet, så släpp inte in dom, då det kan röra sig om stöldförsök ev. stöldligor.

Planera din säkerhet.

Vår bostadsrättsförening Imatra har plågats av flera inbrott i våra lägenheter på senare tid. Nu måste vi mobilisera mot inbrott. Alla måste hjälpas åt. Vi skall göra det svårt för tjuvar att ta sig in i våra lägenheter och stjäla vad vi äger. Vad kan vi göra?

-Lära dig hur grannsamverkan fungerar. -Ha kontakt med granne/grannar. -Ha telefonnummer redo till polisen och ringa när någon ses planera eller genomföra brott. Telefonnummer 112 eller lokalpolisen 08-401 31 00. -Se om din lägenhet. Hur tänker en tjuv som vill stjäla från dig? Försvara dig genom åtgärder.

Entrédörren. Säkrast är att installera en säkerhetsdörr i lägst klass 2 (enligt EU-klass MK3) försedd med godkända lås. Observera att avgiften för den hemförsäkring du ändå absolut måste ha då blir betydligt billigare . Bra för trygghet och ekonomi. Rådgör med stöldskyddsföreningen. Köp inte av dörrförsäljare.

Altan-eller balkongdörren. Skaffa låsbart handtag. Helst brytskydd. Sök pålitlig rådgivare.

Vi har också avtal med SECURITAS- Om du ser något misstänkt så ring 0706-44 36 15. Meddela HSB:s lokalkontor och styrelsen, om du drabbats av inbrott eller inbrottsförsök.

Hissar.

Ombyggnad av resterande hissar påbörjades den 29 sept. och beräknas vara klart till jul. Varje hiss tar 2 veckor att renovera då hissen ej kan användas

Annons

Hej alla pensionärer i Akalla. Akalla Alliansen på Sibeliusgången 20B bjuder på kaffe och bröd och socialt umgänge varje måndag och onsdag klockan 13:00-15:00. Ni kan spela Bingo om ni vill. Då och då anordnas fester med lite mat samt underhållning. Annonsblad sätts upp på ICA och Lidl samt i entré till 20A. Alla är hjärtligt välkomna. tel. 08-508 011 92

Ny annonssajt för oss som bor i Brf Imatra kommer snart att läggas upp (kostnadsfri annonsering) på www.hsbimatra.se